znači....evo čujem da se ukida ili tako nekako korištenje mp3-a.....ja naravno iman serato itd itd....šta sad samo neki original cd-i? ili....
evo nisam previše upućen u to pa ako mi možete nekako objasnit...hvala..
M-jay je napisao/la:ZAMP uskoro uvodi plaćanje naknada za korištenje glazbe , plaćat će se u obliku dnevnih , mjesečnih , polu mjesečnih "pristojba" ...cca 150kn dnevna , 3000kn godišnja
mikkael je napisao/la:ovako, draga djeco
pirati neće biti legalni za period koji platiš, nego je to "harač" za REPRODUCIRANJE glazbe (umnožavanje i izvođenje), NIJE POTREBNO IMATI RAČUNE SA BEATPORTA i ITUNESA i slično, ali izvor glazbe MORA BITI LEGALAN. Promo trake su legalne i nije problem u njima nikakav. MASHUP i BOOTLEG su NELEGALNI izvori glazbe ukoliko NISU izdani od strane nekog labela. Onih 8 lipa šta plaćamo po cd-u to je za kućnu upotrebu(cd-i za auto i slično). A ovih 3400kn godišnje se naplaćuje samo zato da se može glazba reproducirati sa laptopa i to iznosi na svotu od 10 000 trackova.
dakle, ovaj harač NE pretvara pirate u originalne trackove!!!!!!
Uz to sto moramo kupovati mjuzu, sto je u redu i sto postujem jer sam protiv piratluka..
ali uz to josmoram drzavi placati sto imam tu muziku... hmhm..
radije se potrudite pa kupujte glazbu ili budite na hrpu promo lista
mikkael je napisao/la:@ spectrumus
pogledaj na svakom cd-u...uredno piše..." zabranjeno javno izvođenje, reproduciranje, javno izvođenje i umnožavanje bez dozvole autora."
smatra se da si ti track kupio na itunesu ili beatportu, i da si ga kupio za kućnu upotrebu.
bar će se pročistiti scena i neće nam padati cijena, neg ju već možemo i dignuti od sada
mikkael je napisao/la:ovak, biti će i na dnevnoj bazi u protuvrijednosti od 150kn
polugodišnja je 2000kn, kvartalno 1175kn
Poštovani,
Zahvaljujemo na iskazanom interesu i brizi. Mogu Vas izvjestiti da je sustav usvojen i odobren. Još tijekom ovog tjedna obavjest o implementaciji novog sustava biti će objavljena na internet stranici ZAMP-a sa uputama kako i na koji način se prijaviti.
Naknade izgledaju ovako:
- godišnja naknada: 3.400,00 kuna
- polugodišnja naknada: 2.000,00 kuna
- tromjesečna naknada: 1.176,00 kuna
- dnevna naknada: 150,00 kuna
Na sve naknade obračunava se i pripadajući porez na dodanu vrijednost.
Nakon potpisanog Ugovora koji će se dostavljati poštom i uplaćene naknade za željeni period, DJ će dobiti Odobrenje za reproduciranje (umnožavanje) i pohranu na hard disc ili neki drugi oblik memorije po vlastitom izboru do 10 000 pjesama. Odobrenje će se izdavati u obliku iskaznice sa zaštitnom hologramskom markicom i osnovnim podacima nositelja (ime i prezime, broj osobne iskaznice).
Što se tiče načina plaćanja jedini u ovom času mogući način je jednokratno u cijelosti.
Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.